Hoe houd je een echte kerstboom zo lang mogelijk mooi?

Tags:
Hoe houd je een echte kerstboom zo lang mogelijk mooi?

Echte kerstbomen kan je overal kopen; zo ook, vanaf donderdag 26 november, bij Eurofleur. Maar weet jij ook hoe je de juiste kwaliteit naaldboom uitzoekt? In dit artikel vertellen we hoe je deze echte boom zo lang mogelijk mooi houden.

 

1. Kies voor een gezonde groene boom (zonder bruine naalden)

Het begint allemaal bij het uitzoeken van de kerstboom. Om te testen of de kerstboom gezond is kan je je hand er even doorheen halen. De naalden moeten dan buigen en niet uitvallen. Til de boom een klein stukje op en laat hem zachtjes op zijn stam vallen; als de bruine naalden eruit vallen is het geen probleem, maar de groene naalden moeten in de boom blijven zitten. Dan is het een gezonde boom.  

 

2. Zaag de stam van de boom

Na het kopen van de boom is het goed om een aantal centimeter van de stam af te zagen. Ga je hem niet direct opzetten? Zet de boom dan in een emmer met warm water.

 

3. Laat de boom acclimatiseren

Zet de boom een dag in de schuur om te acclimatiseren. Je gaat namelijk de boom van een koude buitentemperatuur in een warm binnenklimaat plaatsen. Het temperatuurverschil tussen buiten en jouw woning zou de kwaliteit van de boom omlaag kunnen brengen. Vandaar dat de boom een dagje nodig heeft om te acclimatiseren.

 

4. Hou de boom weg van de verwarming, haard en luchtafvoer

Een kerstboom kan snel uitdrogen, daarom moet je hem niet naast de verwarming, haard of luchtafvoer moeten plaatsen. Daarnaast is het goed om de boom niet in direct zonlicht te plaatsen. Hij voelt zich comfortabeler op een beschutte plek in het huis.  

 

5. Geef de boom (genoeg) water

Zorg ervoor dat de boom, vooral in het begin, genoeg water heeft. Hij neemt op de eerste dagen het meeste water op. Het water moet boven de basis van de stam uitkomen.

 

6. Kies dit jaar voor een kunstkerstboom

Een kunstkerstboom is natuurlijk ook een goede optie. Deze is binnen no-time opgezet, blijft de hele kerstperiode mooi en je kunt hem elk jaar opnieuw gebruiken. In ons blog over kunstkerstbomen vertellen we je hier meer over welke soorten kunstkerstbomen er allemaal zijn!

 

De kerstshow van Eurofleur

Voor kerstinspiratie ben je in ons tuincentrum aan het juiste adres. Onze kerstshow is in volle gang en bevat alle kerststijlen die je maar kunt bedenken. Benieuwd geworden? Kom langs!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Top 10 met hemelsblauwe bloemen

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Vacatures