Het 8-stappenplan om nu al in de kerstsfeer te komen

Tags:
Het 8-stappenplan om nu al in de kerstsfeer te komen

Het is nog maar zes weken tot kerst! Het begint al aardig op te schieten. Door corona zal kerst dit jaar anders verlopen dan normaal. Juist daarom is het nu al fijn om een kerstsfeer te creëren in en rondom het huis. Laten we het gezellig maken in de buurt en in je eigen straat. Dan genieten we toch samen van de kerst. Eurofleur heeft een 8-stappenplan opgesteld om nu alvast in de kerstsfeer te komen.

 

1. Maak het binnen alvast warm en gezellig

Steek de kaarsjes aan

Kaarsen, theelichten en kandelaren brengen een gezellige en knusse sfeer in huis. Omdat het vroeg donker wordt, kun je al snel alle kaarsen laten branden. Wat ons betreft zet je zo veel mogelijk kaarsen, theelichten en kandelaren in je interieur, dat is het gezellige en warme sfeertje wat je zoekt in deze koude winterperiode. Bekijk alle kaarsen en theelichten in onze webshop!

Verwerk warme kleuren in het interieur

Maak gebruik van warme/winterse kleuren in jouw interieur. Denk aan kleuren als; rood, oranje, paars, aardetinten en pasteltinten. Maar je kunt juist ook voor een wintersfeer gaan met koude kleuren, blauw, grijs en zilver. Combineer je dit met verschillende soorten verlichting, dan kan het alsnog een warme sfeer geven. Op onze sfeerafdeling vind je alle kleuren die jouw interieur een warme upgrade geven.

Kussentjes en dekentjes

Tot slot; maak gebruik van zachte en/of aaibare stoffen. Denk aan dekens, sierkussens, dons- en schapenvachten. Dekentjes en plaids zijn ideaal om als decoratiestuk te gebruiken op de bank, maar ook ideaal om onder te kruipen met een kop thee!

 

2. (Euro)fleur je tuin op met gezellige verlichting

Als je het interieur al winterklaar hebt gemaakt, is het tijd om het buiten gezellig te maken. Hoe leuk is het om door de straat te lopen en overal lichtjes te zien? De verlichting in je tuin kan je zo gek maken als je zelf wilt. In ons blog over kerstverlichting in de tuin geven we nog een aantal goede tips!

 

3. Zet gewoon de kerstboom al op!

Volgens de ongeschreven regel mogen kerstbomen en kerstversieringen pas na het sinterklaasfeest van zolder gehaald worden. Maar hé, je hoort ons niet klagen als je de kerstboom een maandje eerder opzet! Tref hiervoor wel de nodige voorbereidingen voor een optimaal resultaat. Let op; een echte kerstboom gaat het niet redden tot kerst, als je hem te vroeg neerzet. Wil je echt vroeg beginnen met de kerstboom? Kies dan voor een kunstkerstboom.

 

4. Denk vast na over je kerstplannen

Het is nog onduidelijk welke maatregelen er rond de kerst zullen zijn, maar je kan alvast kerstplannen gaan maken. Houd rekening met verschillende scenario’s. Dan ben je op (bijna) iedere maatregel voorbereid! Een diner met de hele familie zit er waarschijnlijk niet in, maar er zijn natuurlijk tal van oplossingen om toch een fijne kerst te beleven.

 

5. Maak alvast een kerst afspeellijst

Start nu met het verzamelen van al je favoriete kerstmuziek! Met Spotify of YouTube vind je eenvoudig afspeellijsten vol met kerstmuziek. Je kunt deze afspeellijsten op repeat zetten, maar het is nog leuker om zelf een playlist te maken met alleen maar muziek die jij het leukste vindt.  

 

6. Ga alvast op zoek naar jouw ultieme kerst-outfit

Plof eens lekker op de bank! Ga onder het genot van jouw favoriete kerstmuziek en een lekkere kop chocolademelk op zoek naar de ultieme kerst-outfit. Wordt het dit jaar een foute kersttrui, een stijlvol kostuum, mooie jurk of de traditionele kerstman-look? Met je onesie op de bank is natuurlijk ook helemaal geoorloofd dit jaar.

 

7. Kijk een goede kerstfilm

Oké, je ultieme kerst-outfit is binnen. Dus nu kun je gaan relaxen en dat doe je natuurlijk met een heerlijke kerstfilm. Op Netflix zijn nu al heel wat gezellige kerstfilms te vinden die je met je gezin of heerlijk in je eentje kan kijken.

 

Kom naar de Eurofleur kerstshow

Ben je na het kijken van de kerstfilm geïnspireerd en wil jij je huis omtoveren tot een waar kerstparadijs? Dan is het echt hoog tijd om naar de kerstshow van Eurofleur te komen. In onze kerstshow (5000 m²) zijn alle nieuwste kersttrends van 2020 te vinden.

Denk er wel aan; blijf thuis als je klachten hebt, houd altijd 1,5 meter afstand en draag een mondkapje. Tot straks!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Top 10 met hemelsblauwe bloemen

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Vacatures